annonce

6 gode råd til den aspirerende forfatter

I denne artikel får du en række gode råd, der kan hjælpe nye forfattere med at overvinde de skræmmende dele af at skrive en bog, så de kan forblive fokuserede og maksimere deres kreativitet.

Læs med og bliv klogere på, hvordan du kommer i gang med at skrive lige netop den bog, der rumsterer i dine tanker.

Husk også at bruge en god kuglepen, når du skriver din bog. Disse kan du købe på Kuglepennen.dk, hvor du også finder reklamekuglepenne.

Lav din research

Forskning er et vigtigt værktøj for professionelle forfattere. Hvis du skriver en faglitterær bog, vil du sandsynligvis gerne bruge tid på biblioteker og arkiver og absorbere alt, hvad du kan om dit emne.

Forskning er også nyttig for skønlitterære forfattere, da det kan give nyttig kontekst for den tidsperiode eller karakterarketyper, som du skriver om. Læs bøger eller lyt til podcasts, der dækker emner, der ligner dine.

Begynd at skrive og hold dig til en rutine

Forskning, skitsering og idéudvikling er alle kritiske skridt til at skrive din første bog, men der kan komme et tidspunkt, hvor forberedelse bliver udsættelse. På et vist tidspunkt er det tid til at begynde at skrive dit grove udkast. Dette kræver forpligtelse til konsekvente rutiner og produktive skrivevaner. Der er enkle trin, du kan tage for at maksimere din chance for succes.

Bare fordi du ikke er Stephen King eller J.K. Rowling betyder ikke, at du ikke skal behandle skrivning som dit fuldtidsjob. Prøv at sætte mål for dagligt ordantal for at holde dig på sporet.

Planlæg skrivetid og sæt det i din kalender, så du ikke springer det over. Bed en ven eller medskribent om at holde dig ansvarlig ved at sende dem opdateringer om, hvor meget du har skrevet den dag.

Afslut dit første udkast

Når du skriver dit første udkast, vil du støde på selvtvivl, mangel på motivation og forfatterblokering. Det er normalt. Når du føler dig fastlåst, så prøv at gå tilbage til din disposition eller research for at få inspiration.

Prøv også at styre dine forventninger. Din første bog bliver sandsynligvis ikke et generationsmesterværk eller New York Times bestsellerbog, og det er okay. Hvis du sammenligner dig selv med litterære storheder, gør du dit arbejde en bjørnetjeneste. Alt du kan gøre er at blive ved med at skrive, indtil du når slutningen.

Revider og rediger

Hver god bog gennemgår mange runder af revisioner. Du kan selv udholde redigeringsprocessen eller bede en ven eller professionel redaktør om at hjælpe. Uanset hvad, skal du have et ærligt, hensynsløst øje med din skrivning, så du kan vide, hvad der skal omarbejdes. Se efter sætninger, der er afhængige af klichétroper eller alt for almindelige beskrivelser.

Hvis du skriver fiktion, så prøv at afgøre, hvor der er karakterinkonsekvenser, plothuller eller huller i logikken. Udvikl et system til at holde styr på dine redigeringer.

Skriv dit andet udkast

Det andet udkast er din mulighed for at anvende dine revisioner og redigeringer.

Det er også en chance for at overveje større, overordnede spørgsmål, som kun kan besvares, når du allerede har gennemført dit første udkast. Har din bog en konsekvent tone? Er der et overordnet tema, der kan udvikles og styrkes? Er der svage dele af bogen, der kan klippes helt?

Det andet udkast er også en chance for at behandle mere detaljerede spørgsmål. Har bogen en stærk åbningskrog? En virkningsfuld konklusion?

Udgiv din bog

Når du er færdig med dit endelige udkast, er det tid til at offentliggøre. Med fremkomsten af ​​online markedspladser og e-læsere som Kindle er selvudgivelse nemmere end nogensinde.

Alternativt, hvis du vil gå den traditionelle vej, kan du indsende et bogforslag til et forlag, ideelt set med hjælp fra en litterær agent. Når du har udgivet med succes, er der kun tilbage at læne dig tilbage, slappe af og begynde at arbejde på din anden bog.