Arkitektur

Akustikpaneler giver god lyd og et flot design

Hvis du har problemer med koncentrationen, humøret eller energien, kan det faktisk godt skyldes dårlig akustik. Det er et stort problem ikke bare i hjemmet, men også på arbejdspladser og i skoler. Akustikpaneler kan være løsningen – læs mere her! 

Et kontorlandskab med dårlig akustik er noget nær helvede på jord. Det er bestemt ikke lige til at bevare koncentrationen og arbejdsmoralen i et åbent kontorrum, hvor alle snakker på én gang. Faktisk bliver rumklangen meget hurtigt til hovedpine, og effektiviteten nedsættes gevaldigt. 

Det samme problem gør sig gældende på skoler, hvor børn skal lære noget, sidde stille og bevare roen. Hvis du oplever, at dit barn kommer hjem og er helt ør og træt, kan det snildt skyldes problemer med akustikken i et klasselokale med mange børn og stemmer. 

Løs problemer med akustikpaneler med trælameller 

Akustikpaneler er heldigvis en nem og billig måde at fikse et ellers omkostningsfuldt problem på. Akustikpaneler med trælameller er meget populært af samme grund, og de bliver brugt som akustikvægge i private hjem såvel som i klinikker, på kontorer og så videre. 

Du kan få mange forskellige slags, og heldigvis er de alle sammen med til at skabe et markant og flot udtryk, hvor end de placeres. Du kan fx få akustikpaneler med trælameller med ubehandlet egetræsfinér eller egetræsfinér med en klar, sort eller brun olie.  

Panelerne kan både fungere som en smuk vægbeklædning i træ, til at skabe lyddæmpende lofter, lydisolerende vægge, akustikvægge og akustikvægge. De fungerer kort sagt til lidt af hvert og er, ud over generelt at være lyddæmpende, dekorativt i alle slags miljøer. 

Dårlig akustik giver dårlig bundlinje 

På en arbejdsplads er dårlig akustik et stort problem, fordi det kort fortalt forringer medarbejdernes ydeevne betydeligt. Det kan måske virke uskyldigt, at man arbejder i nogle lokaler med en smule rumklang, men når alt kommer til alt, ender koncentrationsproblemet med at afspejle sig i firmaets bundlinje. Og det er hverken uskyldigt eller ønskværdigt. Så på den lange bane er det en stor besparelse at sikre, at man har et arbejdsmiljø med god lyd, og god ro og orden.