annonce

Sådan rejser du grønt på din næste ferie

Nu hvor rejsefeberen igen har fanget danskerne, er det det perfekte tidspunkt at begynde at tænke over, hvordan vi kan foretage mere bæredygtige rejser. Nedenfor er der nogle tips og tricks til, hvordan du kan gøre din næste rejse lidt grønnere.

  1. Planlæg i forvejen, og pak let. Jo lettere din last er, jo mindre brændstof bruger din bil. Så planlæg din tur omhyggeligt, og medbring kun det, du har brug for. Du kan også spare plads ved at pakke ting, der tjener flere formål, som f.eks. en sarong, der kan bruges som strandtæppe eller tørklæde.
  2. Kør smart. Der er en række ting, du kan gøre for at reducere dit brændstofforbrug, f.eks. at holde dækkene korrekt oppustede og undgå pludselige starter og stop. Du bør også undgå tomgangskørsel, når det er muligt. Hvis du skal standse i mere end 30 sekunder, skal du slukke motoren, hvis du skal standse i mere end 30 sekunder.
  3. Spis lokalt. En af de bedste ting ved sommerrejser er at få lov til at prøve ny mad. Og en af de bedste måder at reducere dit CO2-fodaftryk på, mens du gør det, er at spise mad fra lokalområdet. Det er ikke kun bedre for miljøet, men det er også friskere og ofte mere velsmagende end mad, der er blevet fragtet langt væk fra.
  4. Udlign dine emissioner. Hvis du skal flyve denne sommer, kan du overveje at kompensere for dine CO2-emissioner ved at plante træer eller investere i projekter for vedvarende energi. Der er en række virksomheder, der tilbyder disse tjenester, så undersøg lidt og find en virksomhed, der passer til dine værdier.
  5. Vær vandklog. Vand er en vigtig ressource, så sørg for at spare på det, mens du rejser denne sommer. Når du børster tænder eller vasker op, må du ikke lade vandet løbe uafbrudt. Og når du tager brusebad, skal du forsøge at holde det kort og kortvarigt.
  6. Bortskaf affald korrekt. Sørg for at bortskaffe alt det affald, du producerer, mens du er på ferie, korrekt. Dette omfatter alt fra cigaretskodder til plastflasker. Dette vil ikke kun bidrage til at reducere forureningen, men det vil også hjælpe med at holde vores parker og strande rene.
  7. Uddan dig selv og andre om klimaændringer. En af de bedste ting du kan gøre for miljøet er at uddanne dig selv og andre om klimaforandringer og om, hvad vi kan gøre for at afbøde deres virkninger. Der findes en række gode ressourcer derude, så begynd at læse og del det, du lærer, med dem omkring dig.

Dette er blot nogle få idéer til, hvordan du kan gøre dine sommerrejser lidt mere miljøvenlige. Det vigtigste er at være bevidst om vores indvirkning på planeten og gøre, hvad vi kan for at reducere den. Hver eneste lille smule hjælper!