annonce

Sådan sover du bedre om natten

Din søvn påvirker din hverdag. Du får mere overskud, hvis du har sovet godt, hvorimod dit overskud og humør kan påvirkes negativt, hvis du ikke har fået nok søvn. Mange har svært ved at sove godt om natten. Det kan der være mange grunde til. Du kan dog gøre nogle ting for at forbedre din døgnrytme.

I denne artikel har vi fundet nogle tips til, hvordan du kan sove bedre om natten. Hvis du er en af dem, der vender og drejer dig i flere timer, før du falder i søvn, så kan du læse vores tips herunder.

Find en fast søvnrytme

Hvis du skal på arbejde i hverdagene, så er du nok vant til at skulle tidligt op om morgenen, hvorimod det kan være tiltrængt at sove et par timer ekstra i weekenderne. Men det er faktisk bedst for din krop, hvis du står op på samme tid hver dag. Dermed vænner din krop sig til, at du skal op på det bestemte tidspunkt, og den vil derfor tilpasse sig, så du ikke sover så tungt, når det er tid til at stå op.

Det er vigtigt med en god seng

Hvis du sover i en kontinentalseng 120×210, der ikke passer til din krop, så kan det hurtigt gå ud over din søvn. Din seng skal helst give din krop den rette støtte. Hvis sengen ikke giver din krop den støtte, som den har brug for, så kan det resultere i, at du ligger og vender dig mere om natten. En dårlig seng kan også give smerter i kroppen.

Sov i de rette omgivelser

Sover du i forstyrrende omgivelser, så kan det også resultere i en dårlig nattesøvn. Hvis du bruger skærme inden sengetid, eller gadelamperne lyser ind ad vinduerne, så kan det forstyrre søvnen. Det bedste vil derfor være, at du sover i et helt mørkt rum, og at du begrænser din skærmtid om aftenen. Hvis du sover i et for varmt eller for koldt soveværelse, så kan det også påvirke din nattesøvn.

Drop kaffe om aftenen

Du kan sagtens nyde din kop kaffe gennem dagen. Hvis du vil sove godt om natten, er det dog en god ide at holde dig fra kaffe og andre koffeinholdige drikke om aftenen. Vi reagerer hver især forskelligt på kaffe, og hvis du er en af dem, der oplever at du ikke kan sove, hvis du har fået en kop aftenkaffe, så hold dig til et glas vand.

Få styr på din snorken

Hvis du snorker om natten, så kan det både gå ud over din partners søvn, men faktisk også din egen. Prøv at sove på ryggen, og hvis det ikke hjælper, så bør du få hjælp til at komme af med din snorken.