annonce

Derfor er udstrækning vigtig efter træning

De fleste mennesker ved, at udstrækning er vigtigt, men mange ved ikke hvorfor. Udstrækning er med til at forlænge og slappe af i muskler, sener og ledbånd. Det hjælper også til at øge bevægelsesomfanget og kan forebygge skader. Her er tre grunde til, at du bør gøre udstrækning til en del af din rutine efter træning.

1. Reducerer ømhed i musklerne

En af hovedårsagerne til, at folk strækker sig efter træning, er for at reducere muskelømhed. Når du træner, trækker dine muskler sig sammen og udvider sig igen og igen. Dette kan føre til mikroskopiske revner i muskelvævet, hvilket kan forårsage betændelse og smerte. Udstrækning er med til at massere musklerne og fremme blodgennemstrømningen, hvilket kan fremskynde helingsprocessen.

2. Forbedrer fleksibiliteten

En anden grund til, at udstrækning er vigtig, er, at det kan forbedre din fleksibilitet. Når du strækker dig regelmæssigt, træner du i bund og grund dine muskler til at kunne strække sig lettere. Dette kan føre til bedre præstationer i aktiviteter, der kræver en høj grad af fleksibilitet, f.eks. dans eller gymnastik. Det kan også bidrage til at mindske risikoen for skader i hverdagsaktiviteter.

3. Forebygger skader

Udstrækning kan også være med til at forebygge skader ved at holde muskler og led løst og afslappet. Når musklerne er stramme, er der større risiko for, at de rives eller forstrækkes under aktiviteter. Ved at holde musklerne løse kan du være med til at undgå disse typer skader.

Som du kan se, er der mange gode grunde til at sørge for, at du strækker dig efter træning. Udstrækning kan være med til at reducere muskelømhed, forbedre fleksibiliteten og forebygge skader. Så næste gang du er færdig med din træning, så tag et par minutter til at strække musklerne!

Læs mere om sport, træning og fodbold på Football37.dk