annonce

Derfor skal du være særligt opmærksom på dine tagrender hvis du bor inde i byen 

Årligt leder dine tagrender flere tusind liter vand væk fra huset. Et tal, som kun forventes at stige i fremtiden, og som uden den rette vedligeholdelse, kan skabe fatale og ødelæggende skader på huset. I byen er risikoen for skader endnu større, hvorfor du med hus i indre by bør læse med her. 

Inde i byen udledes der langt mere co2 sammenlignet med huse beliggende længere væk fra hovedstadsområdet. Forurening har en tilstoppende effekt på tagrender og kan derved skabe slitage og utætheder. Derudover har blade, mos og sne, der alt sammen falder i årets løb, en tilstoppende effekt, der i værste tilfælde kan forårsage fugtskader og skimmelsvamp. 

Tagrenderensning 

For at undgå at vandet lader sig oversvømme og påvirke husets indre såvel som ydre bebyggelse, kan man tilkøbe sig til tagrenderensning. Tagrenderensning er en service, der tilbydes for at komme dette problem til livs. Du kan således undgå, at huset med årene falder i værdi.  

Vælger man minimum 2 gange årligt at rengøre og vedligeholde sine tagrender, er man forsikret om, at tagrenderne har en længere levetid. Man sparer således både tid og penge ved at tilkøbe sig tagrenderesning, da det ellers på sigt, kan gå hen og forårsage store renoveringsomkostninger. 

Gør det selv 

Hvis man ikke ønsker at tilkøbe sig arbejdet, er det også muligt at udføre arbejdet selv. Ved hjælp fra en tagrendeskovl, vil man være i stand til at rengøre tagrenderne fra alt skidt og snavs samt fastsiddende mos eller fastfrossen sne. En tagrendeskovl kan komme ind i alle hjørner og små afkroge, og således sikre et succesfuldt resultat. 

Udover en tagrendeskovl, kan det også være en fordel at investere i et såkaldt tagrendenet. Et tagrendenet foldes og placeret bukket i tagrenden, hvorefter det vil hjælpe til at skabe frit løb for vandet. Værktøjer der gør vedligeholdelsen bedre og gør det selv-arbejdet nemmere. 

Dette sker hvis du ikke foretager tagrenderensning 

Glemmer eller undlader du at rense dine tagrender sideløbende, kan der langsomt trænge vand ind mellem væggene, som efterlader store fugtskader. Fugtskader der på sigt kan gå hen og få betydning for ens helbred, hvis det begynder at udvikle sig til skimmelsvamp. 

Udover at have helbredsskabende effekter, kan denne fugt også skabe store plamager på ydre siden. Plamager der kan ødelægge det æstetiske udtryk og forringe husets værdi. 

Det kan derfor virkelig anbefales at få hjælp til tagrenderensning udefra.