annonce

En smag af Italien: 3 Must-Visit destinationer for foodies

Der er ingen tvivl om, at italiensk mad er noget af det bedste i verden. Men hvad mange mennesker ikke er klar over er, at Italien er så meget mere end bare pizza og pasta. Fra maleriske landsbyer til ærefrygtindgydende naturvidundere har dette smukke land noget for enhver smag. Og lad os selvfølgelig ikke glemme vinen! Hvis du er en foodie, der ønsker at opleve det bedste af den italienske madkultur, så får du her tre destinationer, som du ikke må gå glip af.

1. Rom

Ingen rejse til Italien ville være komplet uden et besøg i Rom, landets hovedstad og største by. Mens Rom er hjemsted for masser af historiske seværdigheder som Colosseum og Vatikanet, er det også et paradis for foodies. Sørg for at prøve nogle traditionelle romerske retter som cacio e pepe (en pasta med ost og peber) og supplì (stegte risboller fyldt med mozzarella). Og glem ikke at snuppe en gelato eller to!

2. Firenze

Firenze anses ofte for at være fødestedet for den italienske renæssance, og det er nemt at se hvorfor. Denne maleriske by er hjemsted for nogle af de mest ikoniske kunstværker i verden, herunder Michelangelos David-statue og Leonardo da Vincis maleri af Mona Lisa. Men Firenze er også kendt for sin lækre mad. Toscanske specialiteter som ribollita (en solid grøntsagssuppe) og bistecca alla Fiorentina (en grillet bøf serveret med olivenolie og citron) må man ikke gå glip af. Og skyl det hele ned med et glas Chianti, en af Firenzes mest berømte vine.

3. Napoli

Napoli er måske bedst kendt som pizzaens hjemsted – og med god grund! Det er i denne syditalienske by, at denne ikoniske ret blev opfundet, og der findes ikke noget bedre sted i verden at nyde et stykke (eller to). Men Napoli er også hjemsted for andre lækre retter som spaghetti alla puttanesca (spaghetti med tomater, oliven, kapers og ansjoser) og sfogliatella (en ricottafyldt wienerbrød). Og husk at gemme plads til dessert! Byens berømte desserter omfatter babà al rhum (kager gennemvædet med rom) og pastiera napoletana (en ricotta-tærte, der traditionelt serveres i påsken)

Italien er et af de smukkeste lande i verden, og dets mad er virkelig uovertruffen. Hvis du ønsker at opleve det bedste af den italienske kultur, skal du sørge for at tilføje Rom, Firenze og Napoli til din rejseplan.

Læs flere rejseguides på rejsentil.dk