Mode

Forsød tilværelsen med aktiehandel

Er du en livsnyder, og elsker du for eksempel at gå på museum, på gode restauranter og tage på ferier og weekendophold i Danmark og udlandet? Så kan du med fordel overveje at begynde at investere i aktier, hvis du da ikke allerede gør det. Her har du mulighed for at tjene ekstra penge, som du kan bruge på for eksempel kulturoplevelser eller andre rare ting, der kan forsøde tilværelsen.

Mange tror, det er indviklet og svært at lære at handle med aktier, men faktisk er det ikke så svært. Når du har oprettet et depot i din bank eller på en anden handelsplatform og overført penge dertil er du i gang, og så kan du købe din første aktie. Hvordan man konkret gør det, kan du finde videoer om på internettet, og på aktieskole.com kan du finde tips til dine investeringer. Det er dog vigtigt, at du tænker dig godt om og ikke går med på hype, nej tag det stille og roligt og lær noget om, hvordan markedet fungerer, og sæt dig lidt ind i de selskaber, du tænker på at investere i.

Få råd til flere kulturoplevelser

Investerer du i det små er dine afkast måske heller ikke så store, med mindre du lige rammer en raket. Selv små beløb kan dog betyde noget for, hvad du har råd til i det daglige, og der er gode chancer for, at dine investeringer kan give dig luft i økonomien til flere kunstudstillinger, teaterture og alt det andet inden for kategorien kulturoplevelser.

Tag på flere ferier

Måske bliver du hurtigt dygtig til at investere og får købt nogle gode aktier, der bare stiger eller måske udbetaler et højt udbytte. Så kan det være, du kan få råd til lidt flere ferier.

Pensioner dig selv før tid

Endelig er der det, som nogle investorer stræber efter, nemlig at have sparet så meget op i form af investeringer, at de kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet før tid og altså ikke længere være afhængig af et lønjob. Nogle dyrker ligefrem den retning der kaldes FIRE og som er en forkortelse for Financially Independent Retire Early og som går ud på at leve beskedent og investere alt det, man har mulighed for. Med renters rente kan man i løbet af en årrække, hvis man er dygtig og disciplineret omkring det, have opbygget en formue, som man kan leve af og ikke længere behøver at arbejde.