annonce

Dansk kultur afspejles i danske børn og unge 

Hvis du er født og opvokset i Danmark, så har du måske aldrig tænkt over hvordan den danske kultur påvirker dig hele vejen igennem din opvækst og dit voksenliv. Det gælder for alle mennesker, at de formes af deres omgivelser, og den danske kultur er ligeledes med til at danne de børn som vokser op med den. Har du nogensinde tænkt over hvordan den danske kultur afspejler sig i de børn og unge som er vokset op i Danmark? 

Som alle andre lande, findes der en kultur i Danmark som er helt unik og som særligt kendetegner Danmark og det vi kender som Dansk kultur. Som dansk barn, der tilbringer størstedelen af sin opvækst i Danmark, sker det helt naturligt at man præges af den danske kultur på den ene eller den anden måde. Det er måske ikke sikkert at du har tænkt over det før, eller lagt mærke til det, men hvis man begynder at være mere opmærksom, så vil man hurtigt opdage at der er mange træk i danskernes væremåde hvor der kan trækkes en sammenhæng til den danske kultur.  

Velfærdsstaten 

En ting som virkelig kendetegner den danske kultur, og som sætter et større præg på os end man måske lige tror er vældfærdsstaten. Selvom at danskerne elsker at diskutere skatten og til tider også gerne brokker sig lidt over den, så er vi overordnet set ret tilfredse med den måde Danmark repræsenterer et så velfungerende velfærdssystem på. Dette afspejler sig desuden også i danskernes tillid til det sikkerhedsnet som velfærdssystemet udbyder.  

Som unge er vi ikke bange for at tage sabbatår og leve på få penge. Nogle vil måske argumentere for at vi lever i et friere mindset fordi vi ved at mulighederne for os altid er mange. Det er fx lige til at tage boliglån eller andre lån fx gennem Jubii.dk, og nogle vil mene at de danske unge har et mere afslappet forhold til penge end andre steder i verden, hvor ting som lægehjælp og uddannelse ikke kommer gratis.  

Det danske vejr 

Hvis der er noget som danskerne elsker at tale om, så er det vejret. Det omskiftelige vejr som Danmark er vært for, gør også at børn i Danmark er vant til at være ude i alt slags vejr. Som udlændinge kan man måske blive overrasket over hvor meget overtøj vi har, der er tilpasset forskelligt slags vejr. Danskerne elsker at være udendørs og lærer helt fra barnsben af at der således ikke findes dårligt vejr, men kun dårlig påklædning, for en ting er sikkert. Det danske vejr lever sit helt eget liv.  

Rugbrød 

En sidste ting som er værd at nævne, er selvfølgelig danskernes elskede rugbrød. Dansk mad har en helt særlig plads i de fleste danskers hjerte og er også en stor del af vores kultur. Danskerne elsker deres mad og helst med en god øl til, det er der ingen tvivl om.