annonce

Sådan laver du neglepleje derhjemme

Hemmeligheden bag smukke hænder er smukke og velplejede negle. Da vi bruger vores hænder konstant i løbet af dagen, bliver de udsat for faktorer som UV-stråler, sæbe og desinfektionsmiddel. Derfor har vi ofte et problem med tørre hænder. Men dette er ikke kun skadeligt for hænderne, men også vores negle da de bliver svage og der opstår brud og afskalning.

Når du ser på dine negle, ser du stærke og sunde negle, eller ser du afskallede, knækkede, livløse negle? Hvis svaret er det sidste, så har du brug for godt neglepleje.

Hvordan får man sunde negle?

Før du går ind i detaljerne i spørgsmålet om, hvordan man plejer negle, er det nyttigt at lære, hvor sunde og usunde negle er.

Negle består af keratin, et hærdet protein. Over tid bliver neglenes hårde struktur beskadiget som følge af vitamin- og mineralmangel, overdreven brug af neglelak og gel neglelak. Som følge heraf ses usunde og svage negle. Usunde negle kan have en udhulet struktur, knække hurtigt og skalle af. Derudover bliver kødet på neglenes kanter fragmenteret. Sunde negle, derimod, er glatte, stærke og knækker eller skaller ikke.

Tips til sunde og stærke negle

  1. Klip dine negle efter et bad

Mange foretrækker at klippe deres negle, før de tager et bad. Men når neglene klippes tørre, bliver deres tekstur beskadiget, og de kan være mere modtagelige for at gå i stykker.  Derfor er det bedst at klippe neglene efter et brusebad, når de er bløde.

  • Drag fordel af naturlige olier

Naturlige olier er et uundværligt plejeprodukt til dem, der plejer negle derhjemme. At massere dine negle med olier vil både styrke dine negle og forhindre afskalning på neglekanterne. Du kan vælge at bruge kokosolie, mandelolie, olivenolie og tea-tree olie (tetræsolie) til at styrke dine negle.

  • Få en manicure

Hvis du vil have sundere negle, bør du lave en almindelig manicure en gang om ugen eller hver anden uge. Det kan være svært at gå til frisøren regelmæssigt, så det er en god ide at have forsyninger til at lave neglepleje derhjemme.

  • Brug neglebeskytter

Hvis dine negle konstant knækker og skaller, bør du helt sikkert anskaffe dig en neglebeskytter. Neglebeskyttere påføres i form af neglelak og kan nemt bruges, da de er farveløse. Neglebeskyttere forhindrer neglebrud og hjælper neglene med at vokse sundere.

  • Brug en fugtighedscreme

Det fugtgivende trin er meget vigtigt for både håndpleje og neglepleje. Du bør derfor fugte dine hænder og negle hver dag med en fugtighedscreme eller lotion, der passer til din hudtype.

Vil du vide mere om skønhedspleje, kan du blive klogere hos Contour – din skønhedsklinik i København.