Kunst

Nyd kulturlivet i de store studiebyer

Er du en af de mange unge, som netop er blevet optaget på en uddannelse? Så er du måske i gang med at flytte til en af de store studiebyer og skal ud at se, hvad byen kan tilbyde. Netop de store byer har ofte meget at byde på, når det gælder kulturoplevelser, så læs med her og få gode tips til netop kulturlivet i de store byer.

Selvom mange uddannelser i disse år flyttes ud i de mindre byer, er der dog stadig rigtigt mange uddannelser, som kun tilbydes i de store byer, og derfor vil man også fremover se en strøm af unge studerende, der søger mod storbyerne for at studere og naturligvis nyde studietiden med fest og sjov.

Kultur er vigtigt, men husk de faste udgifter

Hvis man f.eks. er kommet ind på Københavns Universitet og har været så heldig at få fat i en bolig i nærheden, kan det være fristende at bruge alle sine penge på museumsbesøg, udstillinger og koncerter. Her bør man dog være fornuftig og starte med at se på sine indtægter og udgifter og herefter lægge et budget, så man er sikker på at der er råd til både husleje, forsikringer, transport A-kasse og andre vigtige ting. Netop A-kasse kan du læse mere om her.

Meget at opleve i de store byer

De store studiebyer har meget at byde på, når det gælder kulturoplevelser. Der findes et væld af udstillinger, markeder, koncerter og teateroplevelser, og der vil helt sikkert være noget der frister for såvel nytilflyttere som mangeårige beboere. Er du kommet til hovedstaden, må du ikke gå glip af Kulturnatten, som afholdes hvert år i skolernes efterårsferie. Her kan du på en enkelt aften få en lang række af fine kulturoplevelser, som ikke altid er tilgængelige i det daglige. Der kan være tale om rundvisninger på rådhuset eller byvandringer med et særligt tema. På Kulturnatten er der en helt speciel stemning i byen, og udover de kulturelle oplevelser kan du være heldig at gøre et godt køb, da byens butikker ofte har åbent og lokker med gode tilbud.

Rabat med studiekort

Som studerende har du den store fordel, at du rigtigt mange steder kan få rabat med dit studiekort, så det er en god idé at få anskaffet sig som noget af det første, når du starter uddannelse. Her kan der være mange penge at spare på f.eks. indgangsbilletter til museer, udstillinger og andre steder.