annonce

Sport er blevet en del af vores kultur

Kultur kan være utroligt svært at definere, og mange har i tidens løb forsøgt. De fleste vil dog mene, at eksempelvis teatre, museer, koncerter osv. går ind under begrebet kulturoplevelser. Også sport, vil nogle mene, er blevet en del af vores kultur, og endda på flere måder. Rigtigt mange mennesker dyrker selv sport, og på den måde kan man sige, at det er en del af den danske kultur at dyrke sport. 

At se sport kan, i nogles øjne, defineres som kulturoplevelser. Her menes der typisk fodboldkampe, som vises på storskærm eller ses på stadion. Det kan dog også dreje sig om de store golfmatche, som mange går meget op i, og i det hele taget alt, hvad der vedrører golf og golfnyheder. Golf får ikke så meget opmærksomhed, men tag ikke fejl, for rigtigt mange mennesker spiller selv golf og interesserer sig meget for det. 

Tjek stillingen på toilettet 

Vender vi tilbage til fodbold, er der her i Danmark en lang tradition for både at dyrke og se fodbold. Mange er så optaget af fodbold, at de selvom de måske er til familiefødselsdag tjekker kampen med livescore. Livescore betyder, at man kan følge scoringerne, efterhånden som kampen skrider frem men uden altså selv at se den.  

Således kan man i løbet af fødselsdagen snige sig ud på toilettet og lige tjekke stillingen for så at vende tilbage til festlighederne. Dette er en god måde at gøre det på, fremfor at sidde ved bordet og se fodbold på sin telefon eller iPad, det vil mange synes er meget uhøfligt. 

Der findes dog også dem, som mener at sport intet har med kultur at gøre, og sådan er der altså delte meninger om denne sag. Uanset hvad, må vi nok se i øjnene, at sport er kommet for at blive, og man kan da heller ikke tænde for sit TV, uden at der er sport på en af kanalerne.