Mode

Vælg dine sko med omtanke

Vælg dine sko med omtanke for både dine fødder og miljøet. Dine fødder har brug for mere end lak og glimmer. Sko til kvinder kan ikke nøjes med at være pæne, de skal også være lækre og komfortable. Dine fødder skal bærer dig gennem hele livet. Det er en stor og lang opgave. Giv dine fødder de bedste sko at udføre opgaven i.

Tænk også på miljøet når du køber sko. Stil krav til de materialer som dine sko bliver lavet af. Stil krav til den butik du køber dem i. Alle butikker har i dag mulighed for at betale kompensation for ikke at være helt CO2-neutrale. Undersøg om din skobutik er CO2-neutral før du køber dine sko.

Sko til hverdag

Til hverdag har du brug for en god sko. En god sko er en som ikke klemmer, skraber eller på nogen måde er ubehagelig at have på. Den skal også helst hjælpe dine fødder. Den må gerne have en lækker sål som afhjælper det stød din fod får hver gang du tager et skridt. Den må ikke kvæle dine fødder. Den må ikke være så tæt at dine fødder ikke kan ånde. Sure tær og svamp kommer af sko der er alt for lukkede. Uanset hvor god en sko du har til hverdagen, så er der to gode råd du skal have med dig.

  • Skift mellem dine sko. Hav gerne to eller tre par som du kan skifte imellem. En sko kan sagtens føles god og alligevel have en skjult skavank. Ved at skifte undgår du belastninger på foden, på det samme sted hele tide.
  • Smid skoene. Tag dine sko af, hver eneste gang du har en lejlighed til det. er der fodkoldt der hvor du arbejder, kan du have et par uldne hjemmesko som du kan stikke i, i stedet for dine sko.

Sko til fest

Sko til fest er lidt en anden snak. Her er komfort sat lidt ud af spillet. Hvis du kan finde kombinationen af komfort og helt vildt smart, så er det jo fantastisk. Desværre er det langt fra sådan det er. For det meste er en sko til fest en direkte dræber for dine fødder. Eneste trøst er at det jo ikke er hver eneste dag man går til fest.

Sko kan være en mani

Sko er fantastiske. Deres form og facon er helt unikke i alle deres variationer. Specielt de mest upraktiske sko. Dem som kun er tænkt til fest. De høje hæle. Brede og ultra tynde. Lak og glimmer. Det kan godt være svært at komme ud af en skobutik uden at havde købt en hel masse par vildt fede sko, som man højst sandsynligt kun kommer til at bruge få gange. Sko kan være en mani som det er svært at slippe.

Den bevidste forbruger

Den bevidste forbruger lader sig ikke fange ind af en mani. Den bevidste forbruger køber kun det antal sko som hun har brug for. Desuden stiller hun store krav til både skoene og til den butik hun køber dem i.