annonce

Tre råd til at ændre dine dyre shoppingvaner

Der er mange, der kæmper med dårlige og dyre shoppingvaner. Måske er det for mange impulskøb, man ikke har tænkt igennem, eller også køber man for dyrt i forhold til ens råderum. Her kommer et par tips til at ændre dine shoppingvaner og spare penge.

Danskerne elsker at shoppe og det er både for egne såvel som lånte penge. Selvom at der er lavvande i kassen, afholder det ikke de danske forbrugere fra at shoppe løs, hvor det ofte er impulserne som driver købene. Det er i høj grad blevet en normalitet at benytte sig af lån til forbrug, når der handles. Ofte tilbydes der sågar lån og finansieringsløsninger ude i butikkerne, til glæde for de mange shoppere. Men inden man kaster sig over det første lån man får tilbudt, kan det være en god idé at gå online og tjekke en hurtig låne oversigt, for at sikre at man ikke optager et for dyrt lån, alt for hurtigt.

Det er oftest en god idé at bruge en sammenligningsportal med låneoversigter, hvis man tænker på at låne penge hurtigt. Små, hurtige forbrugslån kan lynhurtigt blive dyre i afbetaling. Derfor bør man sammenligne lån og danne sig et overblik over udgifterne for lånet, inden man låner penge. Her er det oftest renterne, der bliver dyre, så dem skal man være særligt opmærksom på. På en sammenligningstjeneste er det nemt at sammenligne renter på de forskellige lån.

Køb mindre

Det første man kan gøre, hvis man gerne vil ændre sine dårlige shoppingvaner er at danne sig et overblik over hvor meget, man køber. På den måde kan man finde sine store pengeslugere. Herfra er det selvfølgelig en god idé at forsøge at skære ned på sit forbrug. Hvad enten det er tøj, to-go-kaffe eller abonnementer, så kan det være mange små beløb, der vokser sig store.

Køb bedre kvalitet

Hvis man er træt af impulskøb og fejlkøb, kan man forsøge at pinpointe de vigtigste behov. Hvis man finder de ting, man virkelig har brug for, er det nemmere at købe lidt, men i god kvalitet. Så kan man spare op og finde lige præcis dét, man ønsker sig. Når du køber bedre kvalitet, vil dit køb typisk holde meget længere og spare dig penge i længden.

Undgå impulskøb

Den helt store pengesluger er ofte impulskøb. Der hvor man bliver grebet af stemningen. Det kan fx være, når man alligevel kigger efter noget andet i en butik eller på nettet. Det kan også være, fordi man køber lidt for meget kaffe ude i byen eller har det med at glemme madpakken. Der er mange forskellige gode råd til at spare penge blandt andet ved at undgå impulskøb.

Ligesom de mange små køb, kan hurtige forbrugslån også vokse sig store. Hvis du bruger en sammenligningstjeneste kan du nemt få et overblik over, hvor dyrt et lån er. Her kan se både renter, løbetid og ÅOP ved de forskellige lån. Det gør det lettere at sammenligne og eventuelt finde det billigste og bedste lån til dine omstændigheder.

Hvis man i forvejen har mange små lån, er der nogen, der vælger at samle dem i et samlelån. Når du bruger en sammenligningstjeneste kan du læse meget mere om samlelån og se de forskellige tilbud fra låneudbyderne. Samlelån kan være med til at give et overblik, hvis økonomien er blevet uoverskuelig.