annonce

Oplev hele verden, men husk forholdsreglerne

Efter en lang nedlukning uden de store muligheder for udenlandsrejser og oplevelser, så trænger mange nok til at komme ud i den genåbnede verden. Det er vigtigt at blive kulturelt stimuleret, og vi må heller ikke glemme, at vi er en del af en større verden og vi skal ikke være bange for rejserne. Men vi skal huske at passe på hinanden og være forberedte.

Få styr på det praktiske

Det er selvfølgelig vigtigt, at du har styr på dit visum, og det kan være rigtig rart at have det klaret hjemmefra. Det er let at få styr på visum til rejsende online. Foruden visum skal du sikre dig, at du har de fornødne vaccinationer, hvis det er. Selvom den eneste vaccine, der ligger alle på sinde, er corona-vaccinen, så er der stadig andre sygdomme, vi skal værne os imod.

Kendskab til destinationen

Når nu verden igen har åbnet for de fleste grænser skal vi lige huske på, hvordan det er, vi rejser. Efter vi længe kun har forholdt os til os selv og vores egen lille verden, kan det for mange nok være lidt overvældende med en større rejse og en anden kultur. Det kan derfor være en god idé at læse op på det land, man vil besøge. Så du på forhånd er bevidst om de kulturelle koder og den religiøse retning. Man skal huske at respektere den kultur, man er besøgende i, og lægge den danske på hylden for en stund.

Tal sproget

Det kan nok også føles overvældende for de fleste at være omgivet af et fremmedsprog. Men det er vigtigt, at man tilegner sig et par gloser, så man kan begå sig på det pågældende sprog. De fleste lokale bliver glade, når turisterne forsøger sig på deres modersmål. Og med den lille anstrengelse kan man vinde meget gæstfrihed, så det kan betale sig for hele rejseoplevelsen og for din kontakt med det lokalesamfund at tage ordbogen med dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

60 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *